Oferta Formativa
Bibliografía Seleccionada
Recursos Metodológicos
Recursos Bibliográficos
Ayuda
Descripción de Contenidos
Uso de la Página
Sugerencias y Propuestas
Convocatorias y
Documentos
Convocatorias y Ayudas de I+D
Documentos e Informes
Normativa
Recursos Investigación
Centros de Investigación
Grupos de Investigación
Investigadores
Equipamientos de I+D
Comités Eticos
Actividad Investigadora
Proyectos de Investigación
Ensayos Clínicos
Indicadores
Nuevos Proyectos
Resultados Investigación
Indicadores Prod. Científica
Publicaciones Científicas
Patentes
Gaceta Electrónica de I+D
Formación
Apoyo Metodológico
Oferta Formativa
Bibliografía Seleccionada
Recursos Metodológicos
Recursos Bibliográficos
Otros Recursos
Museo de la Sanidad
Enlaces de Interés
Ofertas de Trabajo
y Colaboración
Noticias
Eventos
EuroFIR food composition databases

Titulo

EuroFIR food composition databases 

Descripcion

Food composition tables or databases (FCDBs) are resources providing detailed information on the nutritional composition of foods, usually from a particular country. Originally, these resources existed only in printed form, with the oldest tables dating back to the early 1800s. Nowadays, a trend towards electronically available FCDBs can be observed. They can hold large amounts of data and allow easy access to and manipulation of data. More recently, many European FCDBs have become available online on the Internet, a move influenced by EuroFIR within Europe.
FCDBs usually contain information on a wide range of components, including:
Energy
Macronutrients (e.g. protein, carbohydrate, fat) and their components (e.g. sugars, starch, fatty acids)
Minerals (e.g. calcium, iron, sodium)
Vitamins
In addition, some FCDBs have values for individual amino acids and/or vitamin fractions (e.g. individual carotenoids, such as lycopene and lutein). Some specialised databases are also available; for example, bioactive compounds are included in the EuroFIR eBASIS database, in the US isoflavone database and in the French Phenol-Explorer database.
 

Enlace

http://www.eurofir.net/eurofir_knowledge/food_composition_databases 
Datos adjuntos
Tipo de contenido: Recurso Metodológico
Creado el 08/08/2012 11:39  por Antonio Segura 
Última modificación realizada el 08/08/2012 11:39  por Antonio Segura